Bennett: ‘Eindelijk eerste zege in eendagswedstrijd in WorldTour’

Belgian Jasper Philipsen of Alpecin-Fenix, Irish Sam Bennett of Deceuninck - Quick-Step and German Pascal Ackermann of Bora-Hansgrohe celebrate on the podium of the men's elite classic race of the world tour, Brugge - De Panne cycling race, 203,9km from Brugge to De Panne, Wednesday 24 March 2021.
BELGA PHOTO DAVID STOCKMAN
Belgian Jasper Philipsen of Alpecin-Fenix, Irish Sam Bennett of Deceuninck - Quick-Step and German Pascal Ackermann of Bora-Hansgrohe celebrate on the podium of the men's elite classic race of the world tour, Brugge - De Panne cycling race, 203,9km from Brugge to De Panne, Wednesday 24 March 2021. BELGA PHOTO DAVID STOCKMAN

Sam Bennett heeft met verve de favorietenrol in de Oxyclean Classic Brugge-De Panne ingelost. Voor de Ierse sprinter van Deceuninck-Quick Step was het al de vijfde overwinning van het seizoen. ?Een belangrijke zege op Belgische bodem?, aldus Bennett.

Bennett rondde na een nerveuze finale met succes het ploegwerk van Deceunick-Quick Step af. De Ier haalde het in de sprint voor Jasper Philipsen en Pascal Ackermann.

“Philipsen zette vroeg aan, maar ik voelde dat er veel wind op kop stond en besliste om zo lang mogelijk te wachten”, deed Bennett zijn verhaal. “Tijdens de sprint focus ik sowieso niet op anderen, ik kijk alleen naar mijn eigen sprint.”

“Na een nerveuze dag is dit een belangrijke overwinning. Voor de ploeg, want het is een zege op Belgische bodem. En voor mezelf, dit is nog maar mijn eerste zege in een eendagswedstrijd in de WorldTour. Ik heb er heel lang voor gestreden en ben blij dat ze eindelijk binnen is.”

Wat vond Bennett van de passage in de gevreesde Moeren? Door de rugwind was het echter te moeilijk om waaiers te trekken. “Het is sowieso een fantastische strook om te koeren, het levert altijd wel spektakel op. En als je goede benen hebt, is het gewoon leuk

Philipsen: ‘Benen waren leeg’

Jasper Philipsen toonde zich een gelukkige tweede. De snelle man van Alpecin-Fenix zette vroeg aan, maar slaagde er niet in om Bennett te verschalken.

“Ik hoopt Bennett te verrassen, maar de benen waren helemaal leeg. Uiteindelijk is dit wel een opsteker. Ik ben tevreden dat ik terug mee kan doen en hoop de volgende wedstrijden nog een stapje vooruit te zetten. Komend weekend rij ik nog Gent-Wevelgem, daarna staan er nog twee Vlaamse wedstrijden (Dwars door Vlaanderen en de Scheldeprijs) op het programma om het voorjaar af te sluiten.”

Hoe beleefde Philipsen de wedstrijd? “Het was een hele nerveuze koers: een hele dag opletten en attent zijn. In De Moeren is het altijd opletten voor waaiers, maar vandaag was het al snel duidelijk dat er gesprint zou worden.”

Ackermann: ‘Blij met derde plaats’

Ook Pascal Ackermann kon zich wel vinden in de top drie van de Oxyclean Classic Brugge-De Panne. “In een nerveuze en bochtige finale heeft Deceuninck-Quick Step een fantastische lead-out voor Bennett gereden. Zelf had ik niet de benen om hem te volgen, ik kan alleen maar blij zijn met mijn derde plaats.”

Deel dit bericht

Lees ook