Bennett klopt Philipsen in Oxyclean Classic Brugge-De Panne

bennettocbdp2403

Sam Bennett heeft de Oxyclean Classic Brugge-De Panne gewonnen. In een massasprint haalde de Ierse topfavoriet het voor Jasper Philipsen en de Duitser Pascal Ackermann.

Kort na de middag weerklonk op ’t Zand in Brugge het startschot van de Oxyclean Classic Brugge-De Panne. Na 20 km rukten 6 renners zich los uit het peloton: de Fransman Alexis Gougeard (AG2R-Citroën), de Hongaar Barnabas Peak (Bike-Exchange), de Noor Erik Resell (Uno-X), de Nederlander Wout van Elzakker (Vini Zabu) en de Belgen Gerben Thijssen (Lotto-Soudal) en Ruben Apers (Sport Vlaanderen-Baloise).

De 6 bouwden een maximale voorsprong van 4:30 uit, maar na een vlucht van 108 km werden ze op 76 km van de meet bij de lurven gegrepen. Dat gebeurde tijdens de tweede van drie passages door De MoerenDeceuninck-Quick Step, Jumbo-Visma en Trek-Segafredo menden het peloton op de beruchte kaarsrechte baan door de polders, waar de wind vrij spel heeft. Achteraan moesten enkele renners de rol lossen, maar tot waaiers of breuken in het peloton kwam het niet.

Sebastian Mora was de volgende aanvaller. De Spanjaard van Movistar kon een twintigtal kilometer uit de greep van het peloton blijven, maar waaide toen als vanzelf terug. Bij de derde en laatste passage door De Moeren probeerde eerst Lotto Soudal en daarna Qhubeka-Assos het peloton aan flarden te rijden. Het ging snoeihard, meer dan 70 km/u. ‘Rumble’ in de Moeren dus! Maar omdat het rugwind was, kwam het niet tot grote scheuren. Na De Moeren keerde de rust weer in het peloton.

NA DE MOEREN VAN MOER …

Van die windstilte profiteerden Lluis Mas Bonet (Movistar) en Davide Martinelli (Astana) om een aanval op te zetten. Een lang leven was de vlucht van de Spanjaard en de Italiaan niet beschoren. Op 20 km van de meet was Brent Van Moer (Lotto Soudal) de volgende aanvaller. Hij kon 9 km lang tegen de sprintersploegen opboksen, maar toen was de kaars van de Waaslander uit. In de voorlaatste kilometer probeerde Van Moers ploegmaat Tosh Van der Sande nog een massasprint te voorkomen, maar opboksen tegen de jagende meute was onbegonnen werk.

MASSASPRINT

Edward Theuns (Trek-Segafredo) reed lek in de slotkilometers en kon niet meesprinten op de Veurnestraat in De Panne. Ook Arnaud Démare (Groupama-FDJ) rateerde zijn sprint. De Franse kampioen schoot uit zijn klikpedaal. Sam Bennett (Deceuninck – Quick-Step) was wel op de afspraak. De Ier werd perfect gepiloteerd door Michael Morkov en won met ruim een fietslengte voorsprong voor Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix). De Duitser Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) finishte als derde, de Italiaan Giacomo Nizzolo (Qhubeka-Assos) als vierde en Timothy Dupont (Bingoal-WB) als vijfde.

Bennett volgt op de erelijst van de Oxyclean Classic Brugge-De Panne zijn ploegmaat Yves Lampaert op.

Deel dit bericht

Lees ook