Jasper Philipsen klopt Merlier en volgt zichzelf op

Belgian Jasper Philipsen of Alpecin-Deceuninck celebrates after winning the 'Classic Brugge-De Panne' men's elite one-day cycling race, 198,9 km from Brugge to De Panne, Wednesday 20 March 2024. BELGA PHOTO DIRK WAEM
Belgian Jasper Philipsen of Alpecin-Deceuninck celebrates after winning the 'Classic Brugge-De Panne' men's elite one-day cycling race, 198,9 km from Brugge to De Panne, Wednesday 20 March 2024. BELGA PHOTO DIRK WAEM

Jasper Philipsen heeft de 48e editie van de Classic Brugge-De Panne gewonnen. De winnaar van Milaan-Sanremo haalde het in een koninklijke sprint voor Tim Merlier en de Nederlander Danny van Poppel.

De Classic Brugge-De Panne werd aangekondigd als het ‘officieuze WK voor sprinters. Op de deelnemerslijst waren zowat alle rappe mannen vertegenwoordigd. Onder een stralend lentezonnetje werden ze rond het middaguur uitgewuifd door de massaal opgekomen toeschouwers in het hartje van Brugge.

Al snel na het startschot vormde er zich een kopgroep met drie renners: Luca De Meester Victor Vercouillie en de Fransman Thomas Gachignard. In het peloton legden ze er meteen het blok op, het trio verzamelde een maximale voorsprong van acht minuten.

De sprintersploegen controleerden probleemloos de voorsprong. In de slotfase liet Gachignard zijn medevluchters nog achter, maar de missie van de Fransman had geen kans op slagen. Op negen kilometer van de streep was ook hij eraan voor de moeite.

In de sprint haalde Jasper Philipsen het voor Tim Merlier, Danny van Poppel vervolledigde het podium. Voor Philipsen, die vorig jaar ook al aan het feest was aan de kust, is het zijn derde overwinning van het seizoen nadat hij eerder de snelste was in Milaan-Sanremo en de tweede etappe van de Tirreno-Adriatico.

Philipsen: “Voorjaar is nu al geslaagd”

“Het klassieke seizoen is nu al een succes en alles wat nog komt is de kers op de taart”, reageerde de winnaar.  “Al hoop ik de komende weken nog wel enkele mooie koersen te winnen.”

“Maar om te winnen, moest vandaag alles meezitten. Ik kon het mooie teamwerk afronden na een hectische finale. Iedereen zat nog vrij fris en dan krijg je een pak mannen die willen gaan voor de overwinning. Het kan dan uitdraaien op een loterij.”

Zo had hij wat meeval in de sprint. “Geluk dwing je dan soms af en dat was vandaag het geval. Na de laatste bocht kon ik nog wat posities goedmaken die ik eerder had verloren. Ik zat plots in het wiel van Merlier en dat is volgens mij een van de beste posities om te zitten in een massasprint. Ik probeerde Van Poppel langs links te passeren, maar Merlier had hetzelfde idee en zo werd het gat plots heel klein. Ik kwam in aanraking met Merlier. Dat was een beetje jammer, maar ik ben blij dat we er nog goede sprint hebben van konden maken.”

 

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie op 20 & 21 maart 2024

De volgende editie van de Classic Brugge – De Panne zal plaatsvinden op woensdag 20 en donderdag 21 maart 2024. De mannen rijden op woensdag,