Pfeiffer Georgi speelt perfect ploegenspel en pakt mooiste zege uit carrière

British Pfeiffer Georgi of Team DSM pictured in action during the women's elite race of the 'Classic Brugge-De Panne' one-day cycling race, 159,5 km from Brugge to De Panne, Thursday 23 March 2023. BELGA PHOTO DIRK WAEM
British Pfeiffer Georgi of Team DSM pictured in action during the women's elite race of the 'Classic Brugge-De Panne' one-day cycling race, 159,5 km from Brugge to De Panne, Thursday 23 March 2023. BELGA PHOTO DIRK WAEM

De Britse Pfeiffer Georgi (Team DSM) heeft de Classic Brugge – De Panne voor vrouwen op haar naam geschreven. Het is de eerste WorldTour-zege uit haar carrière. Elisa Balsamo en Lorena Wiebes vervolledigden de top drie.

In het openingsuur kregen de rensters de wind op de kop en spaarden ze in het peloton hun krachten. Toch was er even opschudding na een aantal valpartijen. De Italiaanse Letizia Paternoster moest voortijdig de wedstrijd verlaten.

In tegenstelling tot de mannen op woensdag werden de vrouwen grotendeels gespaard van regen, maar in de open vlaktes van De Moeren eiste de strakke wind een hoofdrol op. Al bij de eerste passage werd het peloton helemaal uit elkaar getrokken. Een groepje van tien rensters fietste een beslissende kloof bij elkaar.

Val schakelt De Wilde uit

Daarna was het wachten tot de tweede doortocht. Een val van Alice Barnes schakelde een sterke Julie De Wilde definitief uit. Voorin bleven ze nog met zes over: titelverdedigster Elisa Balsamo, Lorena Wiebes, Shari Bossuyt, Amalie Dideriksen, Megan Jastrab en Pfeiffer Georgi.

De 22-jarige Britse buitte het ploegenspel van Team DSM perfect uit. Na een mislukte poging van ploeggenote Jastrab, stak Georgi het vuur aan de lont. Niemand die het brandje echter wilde blussen.

Georgi reed zo naar haar eerste WorldTour-zege uit haar carrière. In de achtergrond klopte Balsamo verrassend Wiebes voor de tweede plaats.

Georgi: “Mijn benen deden echt pijn”

Een dolgelukkige Georgi viel na de aankomst in de armen van haar ploeggenote. “Dit mijn eerste zege in de World Tour, daar ben ik heel blij mee. Als ploeg wilden we er een harde wedstrijd van maken en niet wachten tot de aankomst. Die aanval was de enige mogelijkheid. Mijn benen deden echt pijn, maar ik ben blij dat het gelukt is.”

De Italiaanse Elisa Balsamo kon leven met haar tweede plaats. “Mijn benen waren helemaal leeg, maar toch heb ik nog een goede spint gereden. Na een zware wedstrijd ben ik blij met deze tweede plaats.”

Ook Lorena Wiebes was niet al te ontgoocheld. “Toen we met dat groepje wegreden, wist ik dat het moeilijk zou worden. Bij de andere rensters waren er drie koppeltjes. Pfeiffer en Jastrab hebben het slim gespeeld. Op het moment van de aanval was ik helemaal naar de kloten. In de sprint om de tweede plaats had ik misschien iets langer moeten wachten.”

Deel dit bericht

Lees ook