Tim Merlier klopt Dylan Groenewegen in millimetersprint in Minerva Classic Brugge – De Panne

minervatim

Tim Merlier heeft zich naar de zege in de Minerva Classic Brugge-De Panne gesprint. De renner van Alpecin-Fenix maakte er een nagelbijtende sprint van, door maar heel nipt Dylan Groenewegen te klippen in De Panne. Nacer Bouhanni mocht als derde man op het podium.

Na de start op de prachtige Grote Markt in Brussel reden al snel drie renners weg: Enrico Battaglin (Bardiani), Dimitri Peyskens (Bingoal-Pauwels Sauzen-WB) en Jens Reynders (Sport Vlaanderen-Baloise). Het drietal kreeg een maximale voorsprong van zo’n zeven minuten, maar Alpecin-Fenix, Quick Step-Alpha Vinyl en Bora-Hansgrohe hielden de controle over de wedstrijd. De wind zou de controle weleens kunnen verstoren, maar spijtig genoeg bleef de West-Vlaamse grond gespaard van een goeie wind. Geen waaiers mogelijk in De Moeren dus, waardoor de wedstrijd beslist zou worden in een koninklijke sprint in De Panne.

Met nog 34 kilometer te gaan, wipten de twee Belgen Battaglin overboord. Een aanval tot het einde zat er echter niet in: daarvoor waren de vele sprinters in het peloton te gretig.

Zo gretig dat het ook even misging. Pascal Ackermann werd uitgeschakeld door een valpartij, terwijl vakman Jonas Rickaert perfect werk leverde voor zijn kopman Tim Merlier. Mark Cavendish werd ingesloten, Olav Kooij liet het gaatje voor Merlier langs de koord open waardoor de Oost-Vlaming eruit kon komen.

Groenewegen hield in een spannende sprint nipt Dylan Groenewegen af, met een banddikte als verschil. Nacer Bouhanni werd, ook niet zo ver, derde.

Merlier: “Iedere week koers op woensdag, alstublieft”

“Voila! Iedere week koers op woensdag, alstublieft”, klonk het bij winnaar Tim Merlier. Hij won eerder op woensdag al de GP Le Samyn en Nokere Koerse op woensdag. “Ik was lang niet zeker van de zege. Ik moet Kooij bedanken, die correct sprintte. Ik was aan het wachten of hij op zijn lijn ging blijven of naar rechts ging komen. Ik twijfelde even, maar daarna was het zij aan zij sprinten met Dylan. Ik dacht dat ik hem liggen had, maar hij zette opnieuw door. Ik moest me opnieuw ‘in gang snokken’, zoals wij in het Vlaams zeggen. Dat was blijkbaar net genoeg.”

Groenewegen: “Soms win je ook met een millimeter”

“Ik maakte al een paar kleine sprintjes, door Kooij niet rechts te passeren. Dan kon ik nog profiteren van de wind. Maar het was echt zij aan zij sprinten met Tim, een mooie sprint. Hij duwt er nog net zijn wiel voor. Een verdiende winnaar, denk ik. Ik moet vrede nemen met deze tweede plaats. Ik jumpte iets te laat, maar dat is het mooie aan sprinten. Soms win je met een millimeter, soms verlies je op die manier. Hopelijk is het de volgende keer in mijn voordeel.”

Bouhanni: “Moeilijk om opening te vinden”

“Toen ik de opening vond in de sprint, was Merlier al vertrokken. Zo gaat dat in de sprint, hé. Ik word derde (lacht). Het is moeilijk om de opening te vinden in de sprint. Ik lanceerde mij langs rechts, met Groenewegen. Ik probeerde nog te jumpen, maar de benen mankeerden op het einde. Dit geeft een goed gevoel, ook al heb ik al enkele ereplaatsen achter de rug. Het volgende is winnen.”

Deel dit bericht

Lees ook